Saturday, August 20, 2011

Tok Sheikh..Narathiwat

Genap sudah 31 tahun Hijrah Tok Sheikh kembali menyambut panggilan Ilahi pada tanggal 20 Ramadhan hari juma'at jam 8 pagi. Kembali dgn tenang... sedang diperbaringan... sesudah mandi dan berwuduk serta solat sunat.

Masih teman ingat dimasa kanak2 (~9 thn).. ketika sedang menjala ikan dekat parit depan rumah..
beliau datang menziarahi sepupunya (Tok Jaq). Kemudian teman dipanggil utk duduk bersama mereka dekat beranda rumah ditepi pintu rumah tengah.

Budak baik.. mana lah nak tau pasai apa kan.. duduk je lah kat sebelah dgn penuh sopan dan segan..
Ye lah..bagi budak2..menjala ikan tu dah satu pesta.. walaupun sorang2.. main kan..hee

Masa berlalu.. bila sampai masa teman merasakan perlu seorang 'teman hidup' ..
so? call ibu (Tok Jag) je lah.. beritahu hasrat nak 'berbini'..
Call je dari jauh.. pasai masa dulu (semasa masih dikampus) cadangan pertama ..
pilihan sendiri .. kena REJECT..hee . ada hikmahnya..

Rupanya .. SubhanaAllah.. Tok Sheikh Hj Ramli menjadi bapa mertua teman..
Al~fatihah..

2 comments:

Anaa said...

Allah nak bagi yang lebih baik, pasai tu lah, first choice kena reject.. haa dapat rahmat yang besar amat... :)

Lana~Bulu said...

Itulah kelebihan orang-tua kan..
kita hanya ikut rasa muda saja..
hhmm..
SubhanaAllah..

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media