Saturday, November 20, 2010

Payu Teruna

3 lelaki hidap barah payudara
NUSAJAYA: Seramai tiga lelaki di Johor dikesan menghidap barah payudara dalam tempoh Januari hingga Oktober lalu yang menjadikan bilangan keseluruhan lelaki menghidap penyakit itu seramai 28 orang sejak 2004.[+]

Peringatan utk kaum lelaki..okay
Jgn dok pandang sebelah mata..terutamanya kaum adam yg pro-hawa atau lebih dikenali dgn panggilan pondan dan mak-nyah. Nyah ini kalau dalam bahasa ibunda teman bermaksud halau... 
Meaning..kaum mak-nyah ni adalah kaum yg dihalau oleh mak (ibubapa)
Eh.. sorry melalut pulak kesitu..
La ni kita kena pandang dua belah mata noo.. 
kaum adam amnya dan kaum hawa khasnya lagi2lah kena take~care!

10 comments:

Kamsiah said...

ada terbaca kat paper hehe...so apa lagi...cepat pi buat mamogram...

mohdandmeriam said...

salam Lan,ini hakikat yg mesti diterima oleh kaum lelaki iaitu mereka juga berkemungkinan mengidap barah payudara..makcik pernah melihat seorang pakcik yg sudah berumur mengidap sakit ni.malu dia lan tapi sekarang ni menjadi perkara biasa je...pesakit ni dirawat di HUSMKK..

anyss said...

Salam,
Mak cik peminat kak jiana tu laki ke pompuan? ----> tak lari dari topik kan?

Zura said...

kes yg jarang jd pd kaum lelaki..

mamai said...

bila tiada penyakit cari penyakit

DDrfauziah said...

Aslmkm Lan.
Penyakit pun susah kenal jantina! :)
Sebaik2nya kita jalani hidup yang diredhai Allah SWT. Insya Allah, tak adalah pelik2 berlaku.

cemomoi said...

eh rasa semacam je dada kanan nih...

Lana~Bulu said...

Semoga kita semua dihindarkan dari gejala dugaan seperti ini..
INsyaAllah..

TUKANG KATA said...

pemakanan kena jaga,hubungan dgn Allah kena cek selalu i.Allah dihindarkan penyakit2 begini.

ameen!

armouris said...

info tentang barah payudara di SIHAT SELALU - Pengesanan Awal Barah Payudara

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media