Sunday, July 11, 2010

Perkahwinan di Sekolah

SubhanaAllah..
 Tak ada bahasa yg dapat diungkap untuk menceritakan tentang bertapa indahnya
 persahabatan dan pengalaman di Sekolah Sains Tunku Jaafar (STJ), Kuala Pilah  dulu.. 
Masih terbayang kami mempersembahan adat perkahwinan melayu sempena..(apa ntah..dah lupa)
Dua sahabat teman yg memberikan komitmen yg sangat baik iaitu 
Wanlah Ahmad (sebagai Pengantin Lelaki) dan Samsiah Salleh sebagai Pengantin Perempuan.
Program pada malam itu mmg hidup sekali dgn perarakan bunga mangar
 dan pasangan pengantin melangkah masuk kedewan besar.
 Melalui ditengah2 kedudukan semua pelajar sekolah tersebut.Suasana memang real..
Kedua mempelai berpakaian lengkap.. Fuuhhhh..memang cantik sekali..
Sayang photonya tak dak..Sekiranya Wanlah (kini menjadi pendidik) dan
 Samsiah (kini menjadi seorang Dr pergigian) memiliki photo persandingan pada
 malam tersebut dapat kiranya memaparkan dalam facebook masing2..
p/s-persandingan tanpa nikah..
photo di atas bergambar disamping hamtaran yg perlu dibawa..
cayalahh..geng

Perbezaan Pendapat adalah Rahmat!

16 comments:

a kl citizen said...

ingatkan ada sahabat yang bernikah di sekolah...

entri terbaru saya : saya pencuri?

cemomoi said...

heee masa sekolah rendah dulu, pnah gak dorang buat persembahan cenggini, tak tahan telinga bila member asyik kena usik 'pengantin' sampai abih sekolah

al-lavendari said...

kira perkahwinan olok2 lah tu kan ?

jamuan olok-olok ada tak ?

LanaBulu said...

Persembahan ke kak AKL..
si pencuri tu teman dah baca..
kesian..tapi itulah kenangan kan..

LanaBulu said...

Laa ni..bila depa jumpa masih lagi panggil pengantin dak,,..?
hee..
terkenal..cemomoi..

LanaBulu said...

PakNgah..
masa tu perut dah kenyang..biasalah dah makan kat dewan makan..

DDrfauziah said...

Aslmkm Lan.
La nostalgia zaman main2 sanding kat sekolah rupanya! :)
Tentu banyak lagi nostalgia lain yg membuat diri tersenyum2 or ketawa sendirian ... kenangan mengusik jiwa!
Jiwang pelajar - "Jika boleh ku atur ... ingin ku kembali ke zaman itu & mahu aku di sana selamanya!" Hahaha.

DDrfauziah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
LanaBulu said...

Kak G ..
tentu suka lagi kenangan semasa dok study kat UM kan...
boleh pi jalan2 dgn bf..hee
boleh pi borak2 dgn PRamli...
tak gitu kan..?
Itulah indahnya zaman2 dulu kita ...
zaman la ni..
serba nak cepat je...

DDrfauziah said...

Aslmkm Lan.
Hehehe.
Sebelum p U ... diriku dipuja beberapa jejaka tp aku tak perlu peduli mereka.
Masa duk U tu ... dah mula dah mai balak2 berat ... lemaih & pening!:
Mak kata lagu tu, penasihat tak bergaji & tak bertauliah yg ramai pulak tu kata lagu ni!
Sana sini nak perhatian, tang tu tang ni nak jaga!
Tak dak mata pelajaran pasai tu tang mana pun!
MASA TU baru tahu bahawa diri ini harus peduli terlalu banyak perkara.
Bukan enjoy pun ... buat2 lebih demi menjaga hati.
HIPOKRIT ke tu? Mengikut pakar jiwa, jawapannya TIDAK! :)
Jadi akhirnya ikut & pasrah saja kepada ketentuan Illahi.

nn said...

hehe. ingatkan bersanding kat sekolah. ada member plan nak buat macam tu. hehe

dulu time sekolah pun pernah terlibat dengan persandingna olok-olok. tapi as pembawa hantaran jela. he

mohdandmeriam said...

salam lan..la ingatkan budak2 sekolah kahwin benar2..hehe rupanya kahwin tanpa akad..kalau masa sekolah dulu tiap2 persembahan kita all out buatkan...seronok..yg jadi pengantin juga ada yg bermasam muka tak tahan diusik kawan2..

LanaBulu said...

Kak G..
Boleh buat novel nih...
mengisahkan ttg gadis kampong yg diminati ramai..
then bila ke-menara gading.. bertambah perhatian siswa2 hansomeee..
dalam malu ada keinginan..hati gadis remaja kian berkembang mekar ingin mempunyai teman namun masih terikat dalam adat2 melayu Islam..
heee..
biasalah kak G.. kalau bunga cantik dan harum semuanya kumbang ingin merapati..
Tahniah buat hubby kak G..
beruntung pasai dalam ramai2..dia yg dapat..haaaa

LanaBulu said...

nn..
tak pa nanti lepas ni buat persandingan yg real punya..
amacam..?
atau dah sattle..?
haa..

LanaBulu said...

Kak M&M..
kena buat yg tanpa akad laa..
kalau tak tentu dah meletup..hee
tapi semuanya mmg meriah sekali..
kenangan..

Ain said...

pengantin baru ni mesti tiba2 femes satu sekolah kan....

jari pengantin pakai inai tak?

hehehe...

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media