Sunday, July 04, 2010

Pekan Cahaya Neon..

Balik dari menziarahi anak susuan ..Naufal Arif. 
Kami bergerak utk solat magrib di Shah Alam. 
Selepas selesaikan sedikit urusan 'transfer duit kat ATM'.. Anak mengajak pi kat i-city..
Katanya ada lampu2 cantik..
Teman pun tak tau ttg perkara ni (sebenarnya tak ambil pusing pun..)
 Lagi pun jarang berjalan malam..
Lebih2 lagi kawasan ni..
dan teman tak berminat pun 'merewang' malam2 ni kalau tak de urusan penting.
Masuk jugalah ..sbb tak tau pe kebende yg depa nak pi tengok sangat tu..
 Bayaran cuma RM2.00 je
Bangunan tempat parking tu pun masih belum 100 % siap.. Lift yg digunakan pun masih setting tak betoi.. Tanda arah kebawah tapi lift tu naik atas..dan begitulah sebaliknya..hee
tapi tak pa.. yg penting boleh guna sudah ..
dari dok menapak naik turun tangga ..
macam tempat tinggal ch@ tu..memang teman 'angkat tangan'..
sorry laa.. (wa tabik sama ch@ dan hubby)
Kepada sapa2 yg ada terluang tu bawak2 pi jengok2..
Budak2 rasanya depa syoklah kot..melihatkan cahaya bergemerlapan lagu tu..

Perbezaan Pendapat adalah Rahmat!

17 comments:

Ain said...

dah ramai yang singgah cuci mata kat i-city nie kan.....

bila la giliran saya pulak nak pergi...

memang cantikkk....

Ummi Humaira said...

salam akhi ...

wah meriah nya kat situ...
baru pertama kali nampak nih ,

ada ler anak2 sebut aritu masa lalu kt H.WAY ada S.board ke I.city , kebetulan lalu waktu mlm , tp x sesuai ler coz perjalan ambil ummi br sampai balik dr umrah ...

insyaAllah nanti blh ler ajk hubby ummi gi sekali .

cemomoi said...

dah hampir sampai tapi tak sanggup bersesak, balik je le

a kl citizen said...

kat mana i-city ni ya...
cantik juga tempatnya

TUKANG KATA said...

cntik,saya blum berkesempatan lg utk pergi..i.Allah someday..

azieazah said...

Yer, ramai orang dah pegi I-City tu. Tempat menarik dgn lampu berwarna warni.

saya ni, anak pun dah lama belajar di Shah Alam, duk ulang alik tiap bulan, tapi belum pernah sekali pun lagi singgah ke I-City tu.

memang teringin nak pegi..

ch@ said...

oooh sungguh best, PakLan sudah sampai, kita yg dkt ni masih blm sampai lagiii.
haha exercise la PakLan, keep fits katanya :D

LanaBulu said...

nanti kak Ain sampai lah tu...
lebih2 lagi ..
orang jauh pun sampai..
takkan yg dok pimai pimai kot situ tak mau singgah kot..
hee

LanaBulu said...

Ummi mmg nak kena pi..
lagi pun besa2 depa ni..
lagi lama kang..bertambah pulak harga parking masuk tu nantinya..hee

LanaBulu said...

cemomoi..
teman hari tu..dok kira nak kona balik gak..
tapi dah tak dak jalan..
kena ikut arus jugak..hee
ada hikmahnya..

LanaBulu said...

AKL..
kalau nak mudah..ikut pintu belakang ITM shah alam tu..
dan kat sana ada trafik light..
so kona kiri dan terus kesana tu..
itm tu kona kanan..ok

LanaBulu said...

TK...
nanti sempatlah tu..
dari gombak tu bukannya jauh pun..
lagi pun bila dah cuti semester tu ..kan

sabtu ahad pun boleh..kan3.

LanaBulu said...

kak Azie..
kalao dok teringin..
tapi tak tolak pi..
mmg tak sampai doh..hee

LanaBulu said...

kalau ch@ sampai mesti tak yah gunakan lift..
menapak lagi cepatkan..
2-3 floor je..
alahai...
manakan sama dgn tempat ch@...nun mata memandang..
kacang je lah bagi ch@ dan hubby..
yg relax..tentunya budak yg didukung tu lah..
haa..
untung auni..

DDrfauziah said...

Aslmkkm Lan.
Biaq orang muda2 & depa yg nak p saja la. Alhamdulillah Kak G anak beranak dah tgk mcm2 benda lagu tu.
La ni semua dah malaih pasai kena dok berimpit2 dgn orang. :)

LanaBulu said...

ha ah ..
kak G kan..
kat oversea tu mmg berkenjah yg lagu2 tu kan..bahkan lebih cantik serta hebat..
buat yg tak pi mana2 ni..kat situ je lah buat masa ni kan..
p/s- berimpit dgn kereta saja..hee

anakmuaallaf said...

Salam,
Saya ni dok lalu saja la kat sec 7 tu..tapi tak pernah sampai lagi i-city ni..Pernah juga singgah siang hari..tak da apa la..takat basah tekak di Orange restauran ja la..

Anak2 dok ajak pi tapi tak kesempatan lagi..tengok kut jauh mmg cantik lampu2 dia..

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media