Saturday, May 29, 2010

Semangat Juma'at

Dimalam hari teman berjanji dgn anak2 utk membawa mereka ke padang besar ..bermain dan senam ringan2 ..
Pagi jumaat (28/5/2010) seperti yg dijanjikan teman pun sampai ke padang besar tersebut bersama anak no. 5, no.*, no. * & no. *.... (tak semistinya mengikut aturan..hee)
Setelah dikeluarkan peralatan permainan yg mana patut.. bermainlah ..berlarilah..kat padang besar tu..
Tak sampai pun setengah jam tiba2 adik Balqis dah merengek nak makan nasi...Laa baru nak warm-up dia dah nak makan..? Apa lagi.. kalau mai sekali dgn umminya tu bolehlah lepas tangan..(selalunya siap dgn bekalan utk sarapan ).. jadi terpaksa lah pi beli nasi..(pepagi ni biasanya nasik lemak lah*bukan selalu)..
Lepas makan ..tau2 jelah..mana ada semangat lagi nak senam dan main..hhmmm
 Perbezaan Pendapat adalah Rahmat!

16 comments:

cemomoi said...

haaa camana nak jaga bodi cenggini.. takpe sesekali tukar mood view makan jadik selera bebudak ni

LanaBulu said...

hee..cemomoi,
ambik semangat bebudak je..

al-lavendari said...

salam

hari tu awak makan luar lah ye ?

LanaBulu said...

Pagi tu dah sarapan kat umah..cuma yg kecik tu je lum sarapan lagi..hee..
bangun tidur terus nak ngikut je..bawak je lah..

azieazah said...

4 lawan 1... kalah ler ayah diaaa.. hikhikhik!

mohdandmeriam said...

salam lan..seronok kan bawa anak2 berjalan ambil angin pagi..kenapa pula umminya tak ikut..agaknya sibuk dirumah lah tu..lan kirim salam pada umminya ya..

LanaBulu said...

hhee..kak Azie..
bila dah tak habis makan..tolak je kat ayahnya...huuhh..

LanaBulu said...

Biasalah kak M&M..kan bila suami bercuti..isteri tu lebih sebok jadinya..kan..ntah apa2..
InsyaAllah ..nanti teman sampaikan salam kak tu..

Acik said...

Best juga sesekali sarapan di kawasan padang..luas mata memandang. Udara pun 'fresh' lg pagi2..

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Lan kerapnya balik kpg! Ada apa2 ka? Cuti sekolah belom lagi!
Hmm ... P pagi tu sampai pukul brapa? Tak kalut p Jumaat? Hehe.

LanaBulu said...

Teman dah sarapan dah kat umah sebelum keluaq tu..cuma si kecil tu je..yg belum..hee
2nd round lah tu..tumpang lah ..

LanaBulu said...

Bukan Padang Besaq Perlis tu lah kak G..hee
Anak2 yg dok sebut nak pi padang besaq..nak main2..
Jumaat sempat dah tentu..hee
nanti berjumpa dgn n3 baru ttg program jumaat lak ..insyaAllah

ch@ said...

dorang nak mkn dengan bertemankan suasana alam tu PaklLan :)

en_me said...

bersenam perut tewww.. ekeke

LanaBulu said...

ada betoi jugak tu ch@..tapi depa nak syok je..
bapanya yg semangat lebihnya..hee

LanaBulu said...

ha ah..en_me..
gitu le nampaknye..hee

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media