Thursday, January 14, 2010

RIVER

Photo ini teman dah terima lama dah.. Namun tak pasti kat mana ..
Adakah di German atau Russia..atau kat tempat lain..
Kepada sapa2 yg selalu dok terbang pi oversea tu dan tahu ttg fly-over ni..
Tolonglah habaq mai sama noo.. spt bro Al-lavendari yg pernah sampai kat German sana tu kan.. atau sesapa saja lah yg ada maklumat dapat kiranya dikongsikan bersama..
Teman dahului dgn ucapan berbanyaklah terima kasihnya naaa..

Perbezaan Pendapat bukanlah Per p e c a h a n !

24 comments:

Fyzal said...

dashat dashat..


Fyzals Territory

Nida said...

...yang pasti bukan di NZ.. dan bukan juga di Kampung LanaBulu atau di belakang rumah Pak Lan...

mamai said...

pernah tengok kat national geographie

azieazah said...

Kalu tak silap ini adalah, Magdeburg Water Bridge (Magdeburg, Germany)

kakcikseroja said...

Kesian kakcik.. kalau LB tak letak gambar kat sini, kakcik tak tahu pun ada fly over macam tu...huhuhu...

Ain said...

sama la ngan saya kakcik, yg saya tau jambatan pulau pinang jer, tu pun tak pernah jejak dan sampai ke situ lagi....uhuhu...

azieazah said...

Saya pastekan yer:


The Magdeburg Water Bridge (German: Wasserstraßenkreuz) is a navigable aqueduct in Germany, completed in October 2003. It connects the Elbe-Havel Canal to the Mittellandkanal ("Midland Canal"), crossing over the River Elbe. The canals had previously meet near to Magdeburg but at opposite banks across the River Elbe. It is notable for being the longest navigable aqueduct in the world, with a length of 918 metres.

Cikgu Adham said...

salam..
ai menarik gk.. heh heh ni gambar betol ke atau ilusi heh heh

rosnanie said...

salam
baru jer nak tulis tak tahu kat mana, tp kak azie dh cerita, siap pastekan lagi.. tks kak...

pernah dpt gambar ni lalu email, tp tak ingat tpt kat mana, amazing kan? Memang canggih, kt M'sia, flyover pn crack sana sini

Cikgu Adham, gambar betul ni...

siti murni ishak said...

oo...terusan la ni. interesting...sy tak pernah tgk. thanx for sharing.

cemomoi said...

itu hari balik ke Cemomoi, tengok sungai dia kecik sikit dari yang ni... dah nak jadik parit pon... so kompom ni bukan kat cemomoi le ni

Zura said...

wahhhh...ini sudah bagus...

secangkir madu merah said...

tak pernah tengok flyover yg macam tu... kat mana ni ek?

Mybabah said...

Salam LB. Jangan sampai gambar ni sampai ke pemimpin negara kita yang gila glamor. Kalau sampai mesti diaorang akan ikut bina dan mencanangkan kepada dunia flyover sungai kita yang terpanjang di dunia. Bukan satu, tetapi berkembar (double-track). He..he..

DDrfauziah said...

Salam Lana.
Kak G yakin ni mmg Water Bridge d River Elbe, d Magdeburg, dekat Berlin, Germany .. panjang gak, katanya almost 1km. Tp Kak G pun blm tgk sendiri lg :) sbb siapnya selepas bombing kat New York tu. Namun Kak G anak beranak dah pernah sampai di sana sebelum tu .. D Germany tu sungai2 yg Kak G dah tgk semuanya sungguh amat cantik!

shaniza said...

Salam..
Betul cakap Mybabah..jgn bg pe'em nampak nanti dia dpt idea bina bawah flyover tu laluan kapal selam pulak, boleh muflis satu Malaysia..

anak muallaf said...
This comment has been removed by a blog administrator.
anak muallaf said...

Salam,
Subhanallah cantiknya sungai depa..Sungai kita disini mayat orang pun ada..

ch@ said...

kita rasa sgt...wow!

abu muaz said...

menarik juga kalau dibina ditempat kita yang banyk sungai nii... harap-harap Dato Ahmad MB Terengganu lihat foto nii....

aku dapat 10 % jadilah...cuma pastikan ia kuat jangan duk runtuh lagi... malu...

arsaili said...

salam.wahhh hebat....first time tengok ehehe

LanaBulu said...

Dasyatkan fysal..ciptaan manusia..tentunya pencipta manusia lagi Maha Hebat..

Ye lah Nida..belakang umah ada bendang saujana mata memandang dan kat depan ada sungai besar juga tapi menghampiri kala 'teh ais' kadang2 tu..

mamai..teman hanya lihat gambo je..

TQ diatas maklumat kepada Aziezah & Kak G (kena pi lagi sekali kot utk rasai yg real punya..he)

LanaBulu said...

kakcik..& ain..& cikgu Adham..& siti Murni Ishak..& secangkir madu merah..& ch@.. & zura..sama lah kitanye..dulu ingatkan photo imiginasi je..hee

Babah..Masih ingat dulu masa zaman MB Kedah Sanusi Jonet..? Apa dia buat? Punyalah pandai dia pi buat bendang dan tanam padi atas bangunan ..Dapat hasil? dapatlah kalau diusahakan tapi Modal 400k hasil dapatlah RM100 gamaknya..
inilah kerja depa...Babanh..!

Tak gitu Shanieza..?

Zahra Lathifa said...

amazing...and just amazing...

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media