Saturday, December 19, 2009

Tertinggal lah..

Pagi tadi teman bersarapan nasi goreng 'kelate'..kat umah.
Dgn berulamkan pucuk jangguih..Fuuhh..siap bertambah ..
Sedap dan menyelerakan.. Heavy pagi ni..hee
Bertolak ke tempat kerja dgn anak2 dan anak jiran (mereka ada program kat masjid) spt biasa tidak bergegas..
Sesampai ke tempat kerja..baru perasan yg dompet duit tertinggal..!?#!?
Nak balik ambil?
Alang2 je..nanti half day balik juga..
Minyak kereta?
Okay, masih boleh tempuhi ~350km lagi
Lesen memandu?
Selalunya polis jarang buat checking kalau tak de masalah di jalanan kan..
IC ..?
Itu pun kalau tak de sebarang masalah lah kan..
Tak de IC ni boleh dikira pendatang tanpa izin lah gamaknya.. hee

Perbezaan Pendapat bukanlah Per p e c a h a n !

20 comments:

Cikgu Adham said...

salam.. slm maal hijrah..
nasi goreng kelate? guana pulok

Nik Amir. said...

pucuk jangguih tu gapo weh?

mamai said...

lupa tukan nikamt, kena gantung kat leher selalu hahahah

a kl citizen said...

assalammualaikum

ada juga saya jadi seperti ini...
tapi hati tak tenang di pejabat...
mesti balik semula ambil yang tertinggal

siti ajar bt yaakob said...

Mr lana...zaman la ni tertinggal IC masih boleh diterima berbanding handset....betulkan?

shaniza said...

Tu kira nasib baik kan, polis tak tahan. Kawan saya pernah tertinggal handbag dia, ingat tak pa tapi nasib tak baik polis tahan minta lesen.. kantoi! Kena saman lagi..

LIPISLADY said...

Assalamualaikum,

Saya tiap pagi makan nasi goreng pahang....ulam kacang botor...

Biar tertinggal dompet, jangan tertinggal kunci kete dalam kete...

ummi humaira said...

salam...
akak pernah tertinggal beg tangan dikampong kat KS nak menuju ke Kelantan pastu nk terus balik KL .. dah kat Baling br teringat ,MasyaAllah jalan2 tanpa apa2 ..nasib baik ada adik lg dikampong yg lum balik KL ,pesan jer le.

wah pucuk jangguih kegemaran akak tu.

razaqq said...

salam pak ngah lan.. apa khabaq? lama tak dengaq berita.. tak lewat lagi kot nak ucap SALAM MAAL HIJRAH. Semoga Allah gandakan kebaikan utk kita semua... inshaallah

LanaBulu said...

Cikgu Adam..sebenarnya teman lebih suka gunakan nama tersebut utk nasi goreng yg tak ber'kicap' atau bukan nasi goreng kg..

Nik Amir..Pucuk jangguih tu = pucuk gajus tapi rasanya lebih sedap bila sebut jangguih..hee

Tak biasa gantung lah mamai..hee
AKL..leka buat koje..hee 'terlupa' masalah tu..

Ada kebenaran kata cikgu CT tu..

LanaBulu said...

Nasib baik Shahniza..selamat sampai umah..Alhamdulillah..

Dulu pernahlah tertinggal kunci (1st car)..tapi sekarang ni payahlah sbb alarm tu bersama kunci kereta..

Ummi..itu dah kira tawakkal lebih tu..buat muka kering je lah kan..hee // okaylah jugak kiranya pilot ada semuanya..betol dak?

Selamat ma'al hijrah utk Razaq sekeluarga.. kira dan lagi nih nak beri ucapan tu..boleh aiihh..

rosnanie said...

salam
dompet tertinggal beg duit boleh pinjam duit, tertinggal hpone, rasa macam tinggal di zaman batu jer, hehehe...

azieazah said...

Tak baca IC tak risau... tak bawa duit dan hp tu yang boleh jadi tak keruan tuh..

LanaBulu said...

Laa ni lah zaman batu kaksu noo..
Dulu zaman pokok2..
ish..ish..
p/s-masa main2 perang dulu siap ada hokitoki lagi..hee

Zura said...

sy plg alert purse, jam ngan hset klau nk kuar...

Nida said...

Adoiiiii.... cerita paling sedih abad ni.. "dompetku tertinggal"... nak buat macam mana... umur dah semakin lanjut.. tak begitu tuan tanah?

NURUL IZZA said...

kalau kat US nih, dompet xpenah bawa. ekeke masa awal2 sampai dulu siap bawa passport lg.tu lg bahaya. nntkan hilang jenuhla..xbalik msia teman. ;p

tp alhamdulillah xbawa apa2 xde pula kena saman.. sini kete bw xlaju, jd jrg org kena saman. sini byk ikut peraturan. kalau signboard ckp stop, kena stop. kalau bawa laju lebih skit mulala, ade je kete polis ikut dr belakang.ekeke

tp time nk membeli, sini byk guna debit card. duit cash dlm dompet pon smpi 10 dolar. tp kalau nk bayar tu dia minta id card. tp nasib baik..teman xde debit card, hubby punya card la.ekekek

LanaBulu said...

Zura..mmg begitu selalupun ..tapi dah jodoh nak tertinggalkan..hee

Maksu..Dah sarapan lum /lunch / dinner lum kala ini..? hee.. itulah pucuk jangguih punya penangan..

Kalau pi shoping pakai UR debit card..mesti lagi cepat pening kepala..kan NurulIzza...hee..

cemomoi said...

takpe perkara kecik yg mungkin bole jadik beso... ni ada kes beso ni org tetinggal bini masa kawan tu baru nak angkat kaki naik motor suami setat terus jalan...

LanaBulu said...

hee...tu laa si-suami yg asyik dok berangan kan..

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media