Tuesday, December 22, 2009

Durian TAK runtuhh..

Tak habis2 dgn RUNTUH.. kat mana ni?
Orang kg teman cakap 'gheban' (bukan lau ayam)..
Kenapa selalu sangat project bernilai JUTA RM di Terengganu kite asyik bermasalah saja..?
Nak kata tak cukup peruntukan..dah project juta2..
Nak kata nasib..?
Kerja khianat?
Atau belum cukup Royalti..?
Adakah pihak2 penguasa yg terlibat (SPRM) sekadar pandang.. ambil photo dan senyum saja..?

Perbezaan Pendapat bukanlah Per p e c a h a n !

18 comments:

Kabasaran Soultan said...

Daku amatlah memendam rasa hormat dan empaty yang sangat tinggi kepada jutaan ibu-ibu Indonesia yang dengan rela, ikhlas telah membuang mimpi-mimpi indahnya dan dengan semangat pantang menyerah telah memenjarakan ( baca : membuikan ) diri untuk hanya sekedar mencari nafkah ( baca : mencari sepotong ubi ) demi mempertahankan keberlangsungan hidup putra putri tercintanya

rosnanie said...

Salam
nak buat camana kalu dah guna simen cap ayam, kontraktor cap ikan bilis.

lg pn tak kan ler ikan jerung jer nak rasuah, ikan2 bilis pun nak jgk rasuah, kan..kan..kan...

azieazah said...

Mereka nak cuba jadikan sebagai budaya agaknya? uishhh...

kakcikseroja said...

Takkan nak tuko nama ke Darul Runtuh lak kan??? Ke guane???

DDrfauziah said...

Aslmkm Lana.
Betui Lana .. bila degrrian luroh bagauih sgt la .. tp bila bangunan grreban tu kena balaa! Nak buat lagu mana!
Insya Allah, semua orang akan segera insaf & berubah berteraskan iman & amanah utk mmenjadi baik & buat yg terbaik. Kita sama2lah berdoa utk mendapat perlindungan & rahmat Ilahi.

cemomoi said...

hujung2 tahun ni dah nak masuk musim runtuh la ni tak lama lagi harga runtuh, yg moral runtuh sepanjang tahun tu tak kira lagi tu...

mamai said...

darul al runtuh la nie

Nida said...

salam tuan tanah:

Pasni bolehlah kita nyanyi ramai2:

"Bangunan kat Ganu banyak runtuh.. banyak runtuh..
SPRM ku sayang jangan berdiam.. jangan berdiam"

(melodi macam London Bridge is Falling Down tu ye)

NURUL IZZA said...

kesian je tgk mangsa2 yg terlibat.bukan apa yg biasa kerja terbengkalai tu hak milik org yg kurang berduit.org yag berduit sedapla..

ish nk komen lebih2 kang kena msk *** pula..ekeke

xpela..doghian ghuntuh nak wat lagu mana..

ummi humaira said...

salam ..
suka datang kesini , banyak bahasa dan nostalgia kampong halaman ku dapat di ingat semula...

LanaBulu said...

KS..berhijrah ..mencari rezeki yg halal adalah jihad..mereka redha terhadap apa yg telah terjadi..sudah ketentuanNya..

itulah Rosnanie..gamaknya masing2 pun nak rasa jugak kan..

Budaya yg tak elok akan mengundang BALA je..Azieazah

minta2 jgn lah kakcik seroja..kesian rakyat mehran..

LanaBulu said...

KakG..depa dah syok ..tgh dok sedap makan,,mana mau berenti..payahlah..

Benar cemomoi..masalah moral lagi ngeri kita lihat dan perasan..laa ni..tak gitu mamai..?

Maksu ..jgn menyanyi lagi..nanti Tengganu kite kena BAH pusingan ke2 atau ke 3 lak..hee

Okaylah tu..Nurul Izza..sekurang2nya ada yg sedar akan bencana malang ini..

TQ..ummi Humaira..itu adalah sebahagian dari bahasa ibunda ..hhmmm / nostalgia lama..

abghalim said...

Salam

Bukan sahaja Banggunan Yang Runtuh...
MORAL pun ikut rebah

shaniza said...

Salam..
"Satu lagi projek kerajaan Barisan Nasional"
Tanda-tanda keruntuhan kerajaan sedia ada...

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, zaman sekarang ni memang zaman runtuh, bangunan runtuh, akhlak runtuh, rumahtangga runtuh dan macam2 runtuh lagi...

LanaBulu said...

AbgHalim..itulah yg ramai tak peratikan ataupun dah mangli gamaknya..

Ya lah Shaniza..mereka semua ibarat penyokong yg membawa rebah..

Durian runtuh..harga runtuh..jarang2..yg bermasalah tu lah yg ramainya..fuuhh..

shazriena said...

Sejak dua menjak ni Terengganu cukup popular dgn kes runtuh bangunan, bermcm2 yg runtuh, stadium la, itu la inila, so apa lg siasat la.. kes mcm ni bukan biasa dah ni tp luar biasa, dalam masa sethn sahaja ada sampai 2-3 runtuhan bangunan, nak kata negara kita ada gempa bumi yg kuat, Alhamdulillah x de lg. jadi mcm mana boleh runtuh fikir2kan la.

LanaBulu said...

Shazriena..bila ada benda runtuh ..ia melibatkan JKR atau SPR..?
Diam je semua ni..?

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media