Thursday, December 31, 2009

Sekolah..Jem

Bila cuti sekolah bukan saja budak2 yg syok tapi..
Ibu bapa pun suka..
Rasanya orang lain pun suka sebab..?
Jalan pi kerja kurang jem! Perasan dak ?
Kenapa kurang jem?
Nak kata sebab cikgu2 guna kereta pun.. tak relevan jugak
sbb depa masuk kerja kul 7.30am
dan jem kat jalan ~ 8am ...
Adakah semua ibu bapa bawa kereta dan hantar anak ke sekolah then pi kerja..?
ntahlah..tapi mmg teman nampak lebih jem bila masa persekolahan..

Perbezaan Pendapat bukanlah Per p e c a h a n !

16 comments:

shazriena said...

perasan la LB, kalau nk g kelas kan, lalu satu sekolah cina ni tau. mak aihhh jalan comfem jem kat situ, sbbnye, mak bapak, pemandu bas, van semua park tepi jalan then bertindih2 kekadang sampai 3 line, so diorg park tu ke tgh jalan. jlan yg 3 line pun jadi satu line je. so mmg la kalau sekolah bukak je, jem pun start la:d

kakcikseroja said...

Bila jalan sesak waktu persekolahan, kakcik selalu kata, 'agaknya semua murid pergi sekolah bawak kereta...'

Mybabah said...

Salam Pak Lana. Orang India kata "Kalau banyak jem, bawa itu gardenia". He..he..

anak muallaf said...

Salam LB,
MAsa saya ngajar di Cheras, rumah di Kajang tak sanggup saya bawa kereta.Saya rempit dengan kapcai saja.
Masa tu Grandsaga Highway dok tengah buat..Mak aii azab rasa.La ni dok goyang kaki saja la..dah resign..dok pulak luaq bandar..senang banyak..Alhamdulillah..migrain pun hilang..

ch@ said...

stuju-stuju...bila cuti skolah, jln lengang!

miloicekaw1119 said...

nthla ek..sebab dlu g skola jln kaki..huhuhhu

Wanita Itu said...

setuju setuju...

selalu gi keje kui 7

ari ni saya gi keje kui 8 still sampe on time lalala :)

hepi new year LB :)

rosnanie said...

salam, setuju, cuti sekolah jalan lengang, student IPT pn cuti, jadi jalan lebih2 lagi lengang- kalau tak lagi la budak2 IPT ni, masing2 ada kereta dan moto sendiri

al-lavendari said...

tak tahu lah apa sebanya, tapi hakikatnya jalan akan jem bila musim sekolah dan agak lengang masa cuti.

shaniza said...

Salam..
Kenderaan tak banyak waktu cuti sekolah. Tak ada bas sekolah, trak sekolah (trak askar), beca sekolah, kereta mak bapak dan mcm2 lg kenderaan ke sekolah.
Jadi utk elak jem ni...kena bagi cuti sekolah yg panjangggggggggggg.. hi..hi..hi.

DDrfauziah said...

Salam & Selamat Tahun Baru Lana.
Tq 4 ur moral support & also 4 adding spice 2 my blog (& my life gak ler).
Sudikan ke blog Kak G utk menerima ucapan dan cenderahati Tahun Baru di Maya ini. Harap2 suka ..
Td ingat nak balas ucapan panjang2 skit, tp depa dah panggil ajak makan lg pulak .. mcmmana tak bertambah bulat? :)

Nida said...

Salam Tuan LB...

Kalau hujan lagi ler jem jalan nak pi sekolah, oleh itu agak2 nak jem tu, bawalah roti siap2 dalam keta... Jem + roti = kenyang gitu.. tak begitu tuan?

p/s: selamat menempuh cabaran dan dugaan baru :-)

secangkir madu merah said...

memang bila cuti sekolah bukan saja anak2 yg seronok, ibu & ayah laaaagi syok, tapi sekali sekala pening gak kepala bila dah berkumpul lama kat rumah..bercekau je kerjanya. Pejam celik pejam celik sesi baru persekolahan akan bermula, isk isk isk baru saja rasanya bercuti walaupun bila dihitung ropa2nya hampir 2 bulan diowrang bercuti..tak terasa..

LanaBulu said...

Cadangan Mybabah dan Maksu..tu elok sangatkan..setidak2nya boleh release tension tak gitu..hee
p/s-ada orang nak kena 'tokak' ni..

shazriena..maslah tu saban tahun berlaku tapi sampai laa ni pun dok lagu tu jugak..no action dari pihak yg berwajib..
p/s- inilah masalah bila sekolah dekat dgn jalan utama..

mungkin juga kakcik ye..hee

AM..dah resign ke pencen..beza tu..
tapi stay kat kg mmg aman..selesa dan boleh menggamit kenangan silam..cuma nak kena ada aktiviti kalau tak jem juga kat umah tu..kan

TQ..ch@ dan miloicekaw..hee

LanaBulu said...

Wanita itu..lepas ni teman pun kena keluar 7am gak sbb nak hantar anak2 dan anak jiran pi sek..

Gamaknya ye rosnanie..la ni zaman kemewahan..semuanya nak senang ..tak main dah jalan2 kaki nih.. tak lagu kita dulu2..selambe dek je kalau jalan kaki 4~5 batu tu..

Tapi kalau selalu terbang macam al-lavendari tu tak dak masalah jem lah ..kan..

Cuti panjang sangat pun tak leh juga shaniza..lagi nanti jem lak kat umah tu..hee
depa siap beri planning utk ibuayah lepas ni dan lepas ni nak pi mana..hee
p/s- budak2 la ni manja atau makbapak yg terlalu manjakan depa ..?

biasalah tu kakG..hee
Hadiah dah diterima..TQ

LanaBulu said...

masa mmg cepat berlalu la ni secangkir madu merah..
nak kena kira yuran pulak lah la ni kan..hee..hee

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media