Thursday, December 03, 2009

Pandangan mata..

Pandangan mata gadis ini mengandungi seribu satu makna.. Teman melihat dia seorang yg masih muda.. Pandanglah dan renungilah dgn mata-hati..
Apakah yg tergambar dari photo ini..?
Wahai teman2..rakan2..sahabat-taulan.. & sedara-mara semua..

Perbezaan Pendapat bukanlah Per p e c a h a n !

17 comments:

JMR said...

menusuk kalbu..heheh

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, dia sedang merenung masa depannya yang masih belum pasti...

mamai said...

di mana dan bagaimana masa hadapanya namun dia pasti tuhan bersamanya

ch@ said...

demi sesuap nasik, dia harus tempuhi jua apa halangannya...

azieazah said...

Mencabul hak seorang kanak-kanak... awal remaja. Sepatutnya bersekolah, rasanya.

Tapi budaya dan desakan hidup, di bumi yang bergelut dan politik yang kalut..

Pandangan mata dan peribadi saya semata.

LanaBulu said...

JMR..kome ni menusuk kalbu sbb berkenan ke apanye..? Jgn nanti kena pi Ghana sana tu..jauh noo..
LipisLady..masa depan..? culture kat sana mmg gitu gamaknya..
mamai..mmg tuhan telah menjanjikan rezeki buat hambNya..
ch@..itu mereka..kita bagaimana..?

LanaBulu said...

Desakan kehidupan Aziezah..
seperti kata ch@..demi sesuap nasi..
Suasana sosio-politik setempat menjadikan mereka merempat..?
mengorbankan usia remaja..?
kekayaan dan ilmu hanya menjadi santapan setengah golongan etnik..
rakyat mehran terus merintih..
kita..?

Nida said...

Pandangan mata saya ke dalam mata gadis tersebut ialah... beliau sedang cari pasangan hidup atau sedang dilamun cinta... :-)

LanaBulu said...

Nida..nida..tak sangka ..hhee..hee pandai laa kome buat lawak antarabangsa..tersenyom den..tergelak sendirian..
Namun ..mungkin itu pandangan seorang wanita gamaknya kan..
amacam JMR?

Zura said...

mcm pandangan kepenatan je...hihihi..

a kl citizen said...

assalammualaikum

katanya....
"adakah saya pengganti naomi campbell?"

mana tahu...
kan.

rosnanie said...

mungkin merenung masa depan. Tp memang culture kat sana macam tu, kecik2 lagi dan kena kerja,

LanaBulu said...

Zura..maybe penat tapi tak lah sepenat jem kat sg Buluh sana tu kot..hhee
Wa'alaikumsalam wbt AKL..hhee..boleh jadi gak ek..
Begitulah Rosnanie..tak ada bezanya antara MALI dan GHANA..culture di sana mmg mnginsafkan buat mereka yg mahu berfikir BERTAPA bertuahnya bumi Malaysia..Pun begitu masih ramai..Ya bukan sedikit yg mempersia-siakan kemewahan pemberian Tuhan buat kita semua..Kureng sikap utk bersyukur kepadaNya..
Bukan sikit yg menggangur..
bukan sekit yg merempit..merosakkan harta makbapak..dan yg paling sedih tersangat ramai yg melibatkan diri dgn 'MLM penagihan dadah..'
Masalah rosak akhlak dan aqidah tu tok sah dok cerita lah..memang mengerikan..

Kabasaran Soultan said...

Dahsyatnya perjuangan seorang ibu...
Aura mata yang luar biasa optimis

LanaBulu said...

KS..pengorbanan ibu mmg tiada tandingan..sampai bila2 pun tak terbalas..
Teman melihat dimatanya antara..
harapan dan bebanan kehidupan..
sepatutnya kita terlebih dahulu kena bersyukur dgn kemewahan kehidupan ini.. SubhanaAllah

NURUL IZZA said...

melihat pd mata hati..kesiannya..berkorban mencari rezeki utk anak2 n keluarga' harus kt bersyukur atas segala nikmat yg dikurniaNya. walaupon kt tidakla semewah dato dan dtin namun, cukup makan pakai sudah memadai jika dbaningkan dgn perempuan ini.

p/s: lanabulu confident je paggil sy kakak.rsnya adik kot.hihi i was born in 85..

LanaBulu said...

NurulIzza..memang patutny kita ni bersyukur banyak2..dgn limpahan rahmanNya selama ni..
p/s- Kakak tu panggilan hormat..
kekadang tu kakak ipar pun ada yg muda dari kita kan? kena panggil kakak jugak..tak gitu..? hee..
anyway oklah tu..
sekurang2nya panggil orang dgn panggilan kakak atau abang..hee terasa kita ni pulak yg muda..hee
bila lagi nak perasan sendiri..hhmm..
Cuba dapatkan member baru yg dilahirkan kat sana nun..
Dulu semasa kawan teman dapat baby kat sana tu..(USA)..berlebih2 bantuan yg diterima..
Cadangan je..hhee
ok Nurul Izza!

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media