Friday, December 04, 2009

Meeting je..

Teringat kata PG 'sudah-sudahlah..'
Namun beginilah kemahuan manusia..serba kekurangan tapi kemegahan juga yg nak dicapai tangan..
Selepas ada kaum buat meeting dalam laut..kini datang pula kaum lain nak buat meeting atas gunung lagi.. Bukan puak2 muda lak tu..dah berumur dan ada yg berstatus emas dah..Silap2 pii dgn ayaq tu laa..
Bukannya senang dan mudah ..bertapa banyaknya persediaan yg perlu dilakukan demi melaksanakan cita2 megah segolongan etnik demi secubis nama.. Bukankah elok sekiranya budget tersebut digunakan utk kebajikan rakyat mehran..Berlambak lagi rakyat yg memerlukan simpati bantuan kerajaan.. Begitu juga spt budget JUTAAN RM utk MONSOONg CUP ternyata pembaziran yg sangat jelas terang lagi bersuluh.

Lepas ni tentu yg bercita-cita buat meeting kat bulan..pada yg lekeh sikit tu boleh lah usul buat kat atas pokok je..hee..

Perbezaan Pendapat bukanlah Per p e c a h a n !

14 comments:

azieazah said...

elehhh meeting kat kedai mamak pun jenoh tolak tolak ngelak sapa nak bayor... hehehehe

mamai said...

pertandingan siapa paling banyak membazir namanya tu

LanaBulu said...

Haa ah..betoi tu Aziezah..
Bila pemimpin 'ter'sengaja terlepas pandang kepentingan menjaga harta negara..lagu nilah jadinya..

LanaBulu said...

tak gitu ..? mamai..hhmm

NJ said...

amboi lanabulu mai komen kat umah kak komen ingat ada org nak bagi pasangan ka?..kan main no..hahaha kesian no...dak la lagu tu..duk cari kawan tuk pinggan tu la..dulu di kg kedah sana mcm2 ada..mcm2 bunga tok simpan..tapi dah lama la ni x dak la..pi mana habih pun x tau dah...org lain la mik pi kot..kak duk jauh ni kan ka..

Nida said...

Salam..

Pelik2 jer bangsa sekarang ni.. agaknya lepas ni, dalam bilik air pun boleh buat meeting.. sambil melepas sambil bermeeting... nak cipta kelainan punya pasal

anak muallaf said...

Salam,
Saya tiap-tiap bulan meeting di bulan..Bulan PAS..

LanaBulu said...

Kak NJ..hee gitu lah jadinya..pinggan lama tu tentunya dah ghepih atau sumbing..so let go je lah..anak cucu kan mudah buat keputusan utk let go ni..nak nambah atau beli ganti tu payah lah sikit..besa lah..

Nida..rasa2nya kat NZ sana tu tak lagu nih kot..pasai kalau dah maju tu rekyat mudah terkesan dan memprotes kalau ada kerja bua yg tak senonoh tu..agaknya lah..atau pun 2x5 je depa tu..hee

AM..teman ingatkan kome pun nak gi meeting sama dgn niel amstrong kat bulan sana tuh..
Kalau bulan terang tu bagus lah..hhmm

cemomoi said...

dijemput buat meeting kat cemomoi plak.. musim buh sepanjang tahun... buah sawit laaa

shaniza said...

Salam...
Manusia angkuh dan gila le gamaknya yg sanggup buat keja membazir duit rakyat. Membazir tu keja syaitan... gamak2nya nk meeting dng puak syaitan atas gunung!ehmm elok le tu..

rosnanie said...

LB, metin atas pokok belum ada yang buat, metin bawah pokok rasanya dah 2 3 kali, hehehe....

mamamin said...

salam,,
lama sgt rasa nya tidak menziarahi anda disini.. diharapkan sihat2 selalu...

p/s: mama hari-hari meeting kat dapur ngan periuk belanga..

harto said...

semoga dalam keadaan sehat2 wal afiat, selalu suksess dalam beraktivitas dan tetap semangat.

LanaBulu said...

Begitulah Cemomoi..buh ke bah..ke buah..hhmm..namun BAH meragut musim memetik hasil spt kelapasawit..juga getah..dan 'pokok beras'..

Shaniza..Depa tak risau..sbb? Yg dok belanja tu bukan duit depa pun.. M A S A L A H..

Rosnanie..kalau meeting kat bawah pokok dulu2 tu ttu main masak2 kan..kalau laa ni..apa lagi cicah buah pelam laa apa lagi.. fuuh..mmg best.

TQ mamamin kerana ziarah..
Alhamdulillah semuanya sihat2 belaka..

TQ harto..
also for U too..

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media