Wednesday, November 25, 2009

Memang gian..

Hanya yg melalui, tahu benda ni.. Kenal bertapa bernilainya peristiwa ketika menggunakannya suatu masa dulu.. memang gian kalau boleh memang nak terjun sekali lagi kemasa lalu.. Siapa mahu berkongsi pengalaman bersama adalah dipersilakan..
Sesiapa yg masih samar ..? boleh bertanya..
Perbezaan Pendapat bukanlah Per pe cah an!

12 comments:

kakcikseroja said...

Salam LB..

benda apa tu ya?

Mawar_berduri said...

salam...
apakah itu? masih samar2 ni..nak cakap rangka wau bulan ke?....hihihi

ch@ said...

apa ni ek? lost jap, pueh dah menilik.... taktau gak, apa yerk?

shaniza said...

Salam...
Tangkul ikan...gambag ni kat muzium padi kan?
Tak pernah guna benda ni tapi selalu guna pancing buluh dengan mata kail bubuh cacing je..nostalgia.

Zura said...

ape ke bende nye nie...??

Che Leh Jangok said...

Hamba pun tak tahu.
Yang hamba faham kalau gian giantu benda yang digunakan oleh British untuk melemahkan dan akhirnya menakluk Cina dulu. Itu je.

Tetapi didunia Arab lain lak Bapak Bapak Arab di Mabukkan dengan pompoan dan duit yang banyak.

Kata kuncinya di sini ialah MABUK. Gian tu cuma satu istilah yang lain je. Lugar Mual Sak Sebak Pening Relu Babuk Bikun Gila Spera.

Jadi peringkat mabuk tu dah peringkat ke 7 dalam proses kecelaruan minda. Batin Itam bercerita mengenai perkara ini.

azieazah said...

Tangkui ikan nihh...

rendam dalam ayaq, bila angkat tengok ikan meronta dan gelupur, suatu kenikmatan dan kepuasan..

Hanya di kampung2 jer ada ni.. dulu saya suka gak menangkul nih... kat parit depan umah...

Cikgu Jang .. said...

kat sini org panggil tampok...buat nangkap ikan..

Fyzal said...

sejenis alat permainan ke tu?

Nida said...

Salam...
Ni bukan setakat samar je .. dah tahap rabun malam dah ni..

kuina said...

benda nie diguna utk sauk ikan kat parit & ban tp lupa la apa namanya...
tangkut kot... hehehe...

LanaBulu said...

Itulah TANGKOI.. maybe lain tempat lain panggilannya..tapi bukan TANGKOK noo..KuIna..hee/ adaa kaa
Tu la nida..rasanya kat NZ sana maybe ada jugak yg digunakan oelh kaum asli ..cuba2 lah pi jalan2 time hubby cuti nanti tu..
Kalau nak buat wau ..jenuh lah nanti ci Mawar berduri noo..besar tu ..bila lambung wau ..sekali dgn tuan pun boleh terangkat tu..hee
Benar cikgu jang..ikan pun masuk sekali..
boleh kira main jugak lah..tapi dapat hasil..fyzal ya..
kakcik..zura..ch@..syok tahan tangkoi ni..mesti cuba bila jumpa..hee

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media