Thursday, June 17, 2010

Bunga NAGA ~

Sambil berborak dgn suami adik Yati .. semasa kat kampong di-Ulu Tiram, Johor tempoh hari..
Teman ditunjukkan dgn bunga yg besar dan cantik ini.. Buahnya dok makan lama dah tapi bunga tak lah pulak dok ambik peduli..hee
Lagi pun kat kedai..gerai..supermarket maupun hypermarket tu manalah ada bunganya kan..
Lihatlah bunga tersebut..besar jugak saiznya kan..
Perbezaan Pendapat adalah Rahmat!

18 comments:

cemomoi said...

weh lawo bunganya tak penoh tengok, tau makan buoh je

dorian kome punya bunga gone ke pulok?

ch@ said...

ini bunga yg pokoknya buah nagasari tu ke pakLan?

Ain said...

besarnya bunga dia....

ingatkan bunga buah naga warna merah jugak, rupanya putih erk....

huhuhu.....

ikan emas said...

cantek!!!

mohdandmeriam said...

salam lan..apa khabar..tentu semua keluarga sihat..
kalau dari kb kekl sebelum sampaidiraub ada kebun buah naga..bunganya cantik..patutlah buahnya sedapkan..

zue said...

mmg x penah nengok bunga buah naga ni...cantik.
wah dah dekat tu tiram dgn kulai.

siti murni ishak said...

Ya...cantik bunga naga. Selalu makan buah, tak pernah tengok bunga nya...

Orang kulim said...

Kenapa orang tanam pokok naga mesti ada tayar???

LanaBulu said...

Cemomoi..
bunga durian ..nanti teman dapatkan dalam perjalanan lain pulak..InsyaAllah
ITU pun kalau yg tak kena manjatlah ..ok
hee

LanaBulu said...

ch@..
pokok nagasari tu pokok pekebende?
jgn dok pandai2 bubuh nama pokok naaa..
sbb teman pun rasanya 2x5 je dgn ch@...
haaa

LanaBulu said...

Ain...kita seruupaa..

ikan emas..?? suka..?

LanaBulu said...
This comment has been removed by the author.
LanaBulu said...
This comment has been removed by the author.
LanaBulu said...

tak pasti la pulak ..orang kulim..
agaknya nak beri naga tu main kot...hee

LanaBulu said...

TQ kak M&M..nanti kita singgah kat raub lak..

Zue..nanti bolehlah teman lajak ke Kulai sekali bila dah pi kesana kan..

SMI..lain kali bukan lihat bunga je ..
lihat sekali dgn tuan yg tanam tu sama okay...hee

~~zAnAfAhMi~~ said...

salam...
cantiknya bunga buah naga tu, first time tengok, buahnya tak lawa mana pun.
Ulu Tiram? saya gi masa cuti hari tu, dekat dgn masjid...Felda Tebrau, ada pak sedare situ.

DDrfauziah said...

Salam singgah ukhwah dari Kak G. Ceria2kan hari anda. :)
Misi di Maya: Singgah2 memanjangkan silaturrahim dan bertanya kabar bila berkesempatan. :)

Cantik bunga & cantik buah naga ... cuma Kak G pherakk tak reti makan!

SELAMAT HARI BAPA Lan.

en_me said...

wah samer besar dengan kepala budak ittewww.. ehehe

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media