Thursday, April 15, 2010

Nilai keHebatan

Sesekali singgah di tengah kota KL..
Teman nampak tak de apa pun yg menarik perhatian melainkan kota2 / bangunan batu yg tinggi serta percemaran bersama kesesakan jalanraya. Panas dan kurang selesa.. Benarkah begitu..? Rakan2 selalu berceritakan ttg shoping komplek yg hebat2.. HEBAT lagu mana?.. namanya?.. barangannya?.. kualitinya?.. harganya?.. atau hebat dgn pelbagai jenis orang yg 'memperagakan' gaya maupun batang tubuh mereka buat tatapan umum.? Oleh kerana tak nampak daya penarik buat teman terhadap kehebatan komplek2 ni.. So ? sekadar melihat GAH nya je lah..
Perbezaan Pendapat bukanlah Per p e c a h a n !

20 comments:

Che' Pit said...

hik hik
SOGO selalu buat sales.. murah..
tapi CP jrg sgt g sbb tgh2 KL, sesak amat..

mohdandmeriam said...

salam lan..betul apa megahnya kita dgn shopping complex yg rata2nya peniaganya adalah orang cina..kalau ada orang melayu hanya sebagai jurujual/membuka kiosks ditepi2/depan kedai..itu saja..malah barang2 keluaran bumiputera pun susah nak masuk ..

cemomoi said...

gitu le gayanya mengikut perpektif dan naluri masing-masing... saya pon cam abg gak, kalo tak de keperluan jangan harap le nak g kat tempat yang sesaaak dengan ragam manusia.kot carik yang 'menarik' dapatnya 'serik'

a kl citizen said...

saya yang dudk kl ni pun jarang ke tengah bandar

ch@ said...

hahahah lama tak pegi sogo tu, dulu bestla, skrg smua dah mahal kat situ, itu la tmpt kite menjamu mata...skrg? dok rumah je diam-diam...

TUKANG KATA said...

MEMBELI MENGIKUT KEPERLUAN BUKAN KEHENDAK!

ITULAH NILAI SHOPPING COMPLEX PADA SAYA..

:)

azieazah said...

Percaya tak, saya sudah lebih 3 tahun tidak berjalan di Jalan TAR/

Ramadan or Syawal, memang saya tidak ke sana...

SOGO sudah lebih 5 tahun tak masuk..

Kenapa? Sebab saya sudah jemu...

Alimaz-Kembara Terasing said...

Perlis tak dak sogo...huhuhuh

harto said...

Sogo...? harganya mahal2 di Jakarta (Indonesia) juga ada, kebanyakan yang belanja orang2 berduit menguntungkan orang luar, lebih baik belanja yang lokal2 aja aman & murah.

semoga sukses selalu & tetap semangat.... salaaam

Acik said...

Salam..
Hebat sbb byk sale yg boleh menipiskan poket org secara sedar atau tak sedar..yg untung tokey SOGO.

DDrfauziah said...

Aslmkm Lan.
Kak G sama la. Dulu jd member mcm2 termasuk Sogo, sbb selalu lalu sana, la biaq saja 'expired' sbb tak larat nak makan 'jem' lg ... hehe.
La ni nak beli apa, & jenama apa pun, kat2 rumah dah ada hampir semuanya - mcm2 kompleks: One Utama, The Curve, Ikea, Harvey Norman, Tesco, Jusco, Carrefour dll. Kalau tak dak pun, tak apa, masih ceria! :)

afeezz said...

salam perkenalan tuan punya blog : SOGO tempat pebret sy untuk shopping beli baju, sejak dulu lagi, tmpt laen macam tak feeling jer klu nak beli baju

Amy Syaquena said...

salam perkenalan...jemput juga ke teratak amy ye...

secangkir madu merah said...

salam...

Kota Kuala Lumpur gah dgn orang2nya yg berbagai pesen dan kerenah...

Nida said...

Bila dibandingkan dengan bandar Auckland ni (bandar yg terbesar dan termaju di NZ), memang KL jauh ke depan pemodenannya.. cuma sedihnya pemikiran rakyat kita masih ke belakang.. wallahualam..

zue said...

zaman student dulu2 sogo mmg tmpt sy dan kwn jln2. klu nak beli brg2 x mungkinlah sbb zaman dulu pun dah kira mahal juga...dan skrg bila dan tua2 ni sy lebih suka jln2 di tmpt org x ramai.

klu nak brbelnja pun di hypermarket.

~~zAnAfAhMi~~ said...

Sogo tu? saya akak pergi kalau ada offer handbag murah...
Gah pd nama je, harga mahal gak..
Cuma kalau baju2 budak ok skit, itu pun bersesak2 dgn org ramai. Tak sanggup saya walaupun murah.

♠ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ♠ said...

lama tak pi SOGO....hehhehe

dulu selalu dating kat situ....hehhe

Insan Marhaen said...

Pertama kali aku pergi ke Sogo, aku kena sembur dengan water canon heh..heh..

Itulah harga sebuah keadilan...

:: hayati :: said...

memg xhebat mane pn.........huhu

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media