Sunday, April 04, 2010

Kasut pun ada festival..

Baru2 ini teman melintasi di tepi PWTC, KL. Dalam ramai2 warga kota yg berpusu-pusu dgn pameran buku agaknya.. teman ternampak satu banner yg digantung kat tiang tepi jalan tu. Hmm..bagus juga Malaysia kita laa ni.. sampai kasut pun ada festival. Hebat3..!!! Teringat teman akan alkisah bekas 1st lady negara jiran kita dulu..Filipina sana nun.. Bertapa banyaknya koleksi kasut disepanjang pemerintahan suaminya. Moga2 jgn sampai penyakit tu berjangkit kat sebelah kita dah lah ye..

Perbezaan Pendapat bukanlah Per p e c a h a n !

10 comments:

TUKANG KATA said...

festival kasut?

tak perasan pulak..

HAHAHA..harapnya tak jadi begitulah ye..

mohdandmeriam said...

salam Lan...tulah malaysia boleh apa2 pun boleh difestivalkan..sehinggakan kasut pun..ramainya orang 'kaya' dimalaysia boleh ni hehe..

Mybabah said...

Salam LB. Saya rasa ini kali pertama penganjuran pameran kasut besar-besaran di Malaysia. Semalam tertengok di TV isteri PM melawat gerai. Sebenarnya, industri kasut merupakan satu industri yang besar sehingga ada kod SITC yang tersendiri untuknya, iaitu Foot Wear Code yg diguna pakai di seluruh dunia. Kita amat ketinggalan dalam hal ini medkipun kita pengeluar utama salah satu bahan pembuatan kasut, getah. BATA jenama yang terkenal itu pun bukan syarikat dari Malaysia.

Sent by BlackBerry.

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

tulah, akak giler nak pergi sini, tapi husband akak tak bagi dia cakap, pakai dulu yang bawak meja opis tuhhh

siti murni ishak said...

sekadar festival saja tk apa..bunyi nya agak menarik...

siti murni ishak said...

hehehe....

secangkir madu merah said...

ada orang suka beli kasut..pantang ada sale ... sbb suka nak pakai kasut ikut warna baju....heheheee...

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Biaq p kat depa la Lan ... kita kata apa pun depa bukan dengaq ... biar depa laki bini promosi diri abis2, biarlah tulah ... Allah Maha Mengetahui ... insya Allah cepatlah turun kut!

LanaBulu said...

Masalahnya kak G..kekadang permasalahan ni ramai yg kurang ambik berat..bila berlaku gejala pembaziran..maksiat..kemungkaran..
kita yg takut tu bukan apanya..
kalau turunnya 'bala' tuhan ..semuanya nya pi kena sama..itulah yg kita sepatutnya bimbang..
kalau bala tu pi main pilih2 sapa yg sepatutnya tak kisah lah jugak..
kita dipertanggung-jawabkan utk saling ingat-mengingati sesama kita..demi kebahagian kehidupan di SANA..tak gitu kak G...

LanaBulu said...

SMM..pompuan yg berkerjaya..dok pi kerja hari2 tu mmg biasa lagu tu pun..biasalah pompuan..nak bergaya..cun melecun begitu..

Murni..kalau berkemampuan tu beli je lah..tapi jgn membazir..kan3..?

CB88..teman sokong hubby kome..kalau tidak mesti dah ber'container' kat umah kan...hee

Babah..teman ingatkan BATA tu syarikat tempatan..ish..ish..ish..

M&M..tapi masih ramai juga yg tak pakai kasut.. terutamanya yg pandu keta..ada tak?

TK..kita harap pun agar perkara karut kat negara jiran dulu tu berjangkit kat tanah air kita..kan

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media