Monday, February 22, 2010

Pulau Jadian

Pada hari raya (CNY) ke2 tempoh hari..teman bersama isteri pertama dan anak2 bertolak ke Lumut. Sekadar mengisi tempoh bercuti dan menziarah adik di sana. Setelah diperlawa kami pun menjenguk ke marina island. Sebuah 'pulau tambakan'.. ala2 "palm island" kat teluk arab sana nun.. Secara peribadi, teman mmg tidak menyangka bahawa adanya kerja buat lagu ni kat Malaysia.

Lihatlah.. bertapa tenang dan selesa .. tiada percemaran sampah dan sebagainya.. maybe baru lagi kot..

Anak2 sempat lagi bermain dan dok ligan sama2 depa..walaupun tengah hari 'rembang'..

Lihatlah juga photo di atas ni..mana lah tau kot ada keinginan utk memiliki aset kat sana buang sebjik dua..

17 comments:

cemomoi said...

isteri pertama? he he he... isteri kedua belum lagi... ayat besa bagi lelaki yang malu-malu kucing (cakap je lebih, buat tak tau lagik)

bawak berjalan ni kira nak pujuk isteri pertama ke?

azieazah said...

Kat Lumut yer... hmmm tak pernah tahu pun ada pulau buatan mcm tu..

cantik nyerrr...

nanti lama-lama orang datang buat shooting filem plak..

ummi humaira said...

salam ..

kat mana tu yer ? mana lah tau suatu masa nk rancang g sana gak.

LanaBulu said...

cemomoi..itulah hakikatnya...hhmm

Azieazah & ummi humaira..
Kalau kita menuju ke Telok Batik tu..belok ke kiri kann? So kita jgn belok tapi teruskan kedepan sedikit lebih kurang 1/2 km ke depan kita akan nampak simpang ke kiri dan ada signboard pun..terus boleh naik jambatan ke marina island tu..cantik juga jambatannya..mmg rasanya nanti akan ada yg pi buat show kar sana tun cuma ..masih kekurangan pokok..

kuina said...

ingat nak juga memilikinya itupun kalau free..

ada sapa nak kasi free

ch@ said...

kuina, masuk tandas kena bayar, mana ada free :)

best la pantai tu PakLan, saujana mata memandang

LanaBulu said...

Teman faham maksud kuina tu..hee
kena isi borang lah...

Ch@..elok juga bawak anak2 mai sini ..tempat bersih tapi sunyi lah pulak..

Nida said...

Pak Lan...

tempat sunyi...wah ini sudah bagus... tak lama lagi bertmbah ler zuriat Pak Lan ni... selamatlah ye..aminnnnn

shaniza said...

Salam..
Wah tentu seronok isteri pertama jalan2 makan angin dengan suami pertama (?). Selalu lalu je tak pernah singgah lagi..lepas ni boleh singgah. Nampak cantik.

NURUL IZZA said...

lawanya..xpenah g pulak..

qaseh um masyitah said...

Salam LB,wah dah berubah bebenor Lumut.Dah lama tak pergi Teluk Batik.
dulu masa paraktikal di Bagan Datoh,rajin juga ke sana sebab kena bawa students camping.

LanaBulu said...

Nida..kalau ada rezeki boleh lah tu..tapi shhhh!!!(kat sini utk puan Mouri..ok) jgn bising?..rahsia bersama nih..nanti maksu dapat 25 % commission.

Shaniza..eloklah nanti singgah tu tapi masih lagi dalam pembinaan ..rasanya baru sampai 50 % keseluruhan siapnya..

Nurul Izza..nanti bila balik Malaysia eloklah bawakan Iman dan Afiz pi jln2 kot sini..tapi salji tak dak laa noo..

QUM..eloklah tu nanti bila natang lagi boleh ulang kenangan lama tu..
nanti boleh lihat n3 seterusnya ttg T/Batik ..sabar ok

Che' Pit said...

menarik gak tu tempatnya

sebelum CNY aritu mmg nak ke sana, Lumut, tapi x jadi lak, huhu

LanaBulu said...

tak pa che Pit..nanti lain kali boleh pi lagi.. cuti banyak lagi kan..hee

secangkir madu merah said...

isteri pertama? alhamdulillah berani berterus terang...

cantik dan nyamannya pantai yg indah itu...

klu berada disana aku pon nak berlari2 seperti kanak2 riang..

LanaBulu said...

SMM...
Memang isteri pertama pun..sebab syariat membenarkan lelaki Islam kawin 4 kan..hee
So buat masa ni masih lagi ada 3 kekosongan laa..hee
Saje je..nak senyum sorang2...tu yg sebut isteri pertama tu..
Kita hambanya..buatlah sekadar yg termampu..tuhan dah berikan yg terbaik utk kita..so far laah..
The future sapa pun tak tau..

Hanz_Azdi said...

hehe... LanaBulu,

harapnya (isteri pertama & mereka di luar sana) merekalah yg pertama & yg terakhir, tapi kalau dah jodoh tak ke mana, kan? hehe

Lumut & pangkor isle memang cantik, unik & sentosa.

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !



Frenz Media