Saturday, June 27, 2009

Berhati-hatilah Sayang

Demi keselamatan berhati-hatilah. Bertindaklah dgn bijak sekiranya anda adalah antara 'kriteria' dibawah...
Cara terbaru menyebar kuman HIV
Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya.. . Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati. .. Beberapa tempat berbahaya dan kebarang-kalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih
1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.
2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihanpenagih.Terdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yg tak berdosa telahtercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.
3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yangterjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasasesuatu benda mencucuk.. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi "Welcome to the real world, you are now HIV positive' .Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapatvirus HIV. Ianya berlaku di Hawai jadi berhati-hati. ... .
4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling, mesin air minuman...jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betultempat mengembalikan wang syiling... .mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.
5. Di restoran Burger Terkenal, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos order di tempat lain. Ini adalah nyawa anda.

1 comment:

CUCU TOK DERGA said...

Satu peringatan yang berguna untuk kita semua. Kadang-kadang kita tidak prihatin atau menganggap perkara sebegitu perkara yang remeh. Kadang-kadang kita menganggap perkara tersebut tidak akan terjadi atau berlaku pada kita atau keluarga kita. Ingatlah kata pepatah Melayu "Beringat sebelum kena, berjimat sebelum habis."

Member2 Yang Dihormati..

luahan. .

u r invited

Kembalilah lagi, Ramadhan !Frenz Media